Onderstaand een recept van een lekkere en verwarmende soep van pastinaak met peer en kerrie:
Ingrediënten
1 ui
400gr pastinaak
250gr peer
2tl kerrie
2 tabletten groentenbouillon (biologisch)
handvol pijnboompitten
1el olijfolie extra vergine
olijfolie of kokosolie om in te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper
Wat je gaat doen:
- Snijd de ui in grove stukken.
- Maak de peer en pastinaak schoon en snijd deze in grove blokjes.
- Verhit wat olijfolie of kokosolie in een soeppan en fruit hier de ui zachtjes in.
- Voeg halverwege de kerrie toe en fruit even mee.
- Als de ui zacht is geworden en iets begint te verkleuren, voeg je de pastinaak en peer toe.
- Bak dit 1-2 minuten mee en blus daarna af met 1 liter water.
- Voeg hier 2 bouillonblokjes aan toe.
Breng de soep aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken. - Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie of vet.
- Hak ze daarna grof en bewaar in een bakje.
- Als de pastinaak goed zacht is, pureer je de soep met een staafmixer.
- Check of de soep niet te dik is en voeg eventueel nog wat water toe om te verdunnen.
- Breng op smaak met peper en zout, alleen indien nodig.
- Serveer de soep met wat gehakte pijnboompitten erover.
- Sprenkel er een klein beetje olijfolie extra vierge over en een beetje versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Eet smakelijk!