After Christmas jetlag

Herken je dit? Je hebt een heerlijke vakantie gehad, kerst, oud en nieuw. Oergezellige avonden, dus later naar bed en in de morgen heerlijk uitslapen. Daar was ik snel aan gewend moet ik zeggen:-)

Nu is de vakantietijd weer voorbij en gaat de wekker weer om 6:50 :-(. Ik heb geconstateerd dat ik een after Christmas jetlag heb. Ik moet echt weer ff herprogrammeren. Niet alleen ik, maar mijn kinderen ook! Wat kun je doen om jezelf zo snel mogelijk weer in het juiste ritme te krijgen?

  • Ga niet ineens heel vroeg naar bed, omdat je morgen weer op tijd op moet, en je gisteren ook al zo weinig geslapen hebt. Je kunt beter elke dag wat eerder gaan, bouw het rustig op.
  • Neem in de avond een bad met magnesiumvlokken en los een paar druppeltje etherische olie van lavendel op in een basisolie of in een neutraal badschuim. Heb je geen bad, doe dan de lavendeldruppels op een spons onder de douche
  • Probeer in de ochtend met licht wakker te worden, een wake- up light, of gewoon eerst even 10 minuten in het licht liggen, helpt om je wat fitter het bed uit te krijgen.
  • Drink direct een glas water, wanneer je vocht te kort komt, wordt je ook erg moe en dat staat helemaal moeilijk op. Je hebt toch bijna 8 uur niks gedronken.
  • Probeer voor je ontbijt even te rekken, strekken.
  • Neem een licht ontbijt en zorg dat je ontbijtruimte lekker licht is, lampen aan! Rustig muziekje op.
  • Begin de dag met een wandeling

 

Succes!

 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als orthomoleculair, natuurgeneeskundig therapeut en (burn-out) coach kun je bij mij terecht voor diverse problemen. Kijk hieronder voor mijn aanbod.

Stress weg

Last van symptomen van stress? Of wil je graag weten of je op weg bent naar een burn-out?

Energiek en goed humeur

Last van stemmingswisselingen? Of mis je daadkracht en kom je energie te kort?

Gezonde buik

Wil je weten of je darmflora gezond is, of heb je buikpijn of vreemde ontlasting?

Andere klachten?

Ben je niet fit, weet je niet precies wat je er aan moet doen, maar wil je je wel beter gaan voelen?