Heb je weinig tijd, maar wil je wel een lekkere soep op tafel zetten? Dan is het onderstaande recept een aanrader. Spinaziesoep Fruit een uit in olijfolie of druivenpitolie, als je het lekker vindt kun je er ook 2 teentjes knoflook aan toevoegen. Roerbak twee eieren bij de uien Doe water bij het geheel, niet…

Easy-peasy soep!

Heb je weinig tijd, maar wil je wel een lekkere soep op tafel zetten? Dan is het onderstaande recept een aanrader.

Spinaziesoep

  • Fruit een uit in olijfolie of druivenpitolie, als je het lekker vindt kun je er ook 2 teentjes knoflook aan toevoegen.
  • Roerbak twee eieren bij de uien
  • Doe water bij het geheel, niet teveel 200 ml
  • Voeg daaraan een pak diepvriesspinazie toe, mag ook a la creme zijn als je dat lekker vindt.
  • Roer een eetlepel bouillonpoeder liefst uit de natuurvoedingswinkel zonder toevoegingen door het geheel,
  • Snipper wat gember of een ander kruid dat je lekker vindt; pepermunt, basilicum ....en voeg dit aan de soep toe.
  • Kijk of je het niet te dik vindt, anders nog wat water toevoegen.

Als het warm is ben je klaar en als het op is, heb je al behoorlijk wat groente binnen, dat is dan weer mooi meegenomen:-)

Je kunt er wat pijnboom- en zonnebloempitten aan toevoegen, kaas overheen raspen en/of crème fraîche toevoegen.

Je kunt er eventueel een boterham bij roosteren en deze in de olijfolie dopen.

Eet smakelijk!

 

Foto: Daniella Segura, flickr.com