Eenvoudig inzicht in vitaliteit van team of bedrijf!

De vitaliteit speeddates; uitgekiend en slim

Het voorkomen van onnodig verzuim, minder burn-out, en het vergroten van vitaliteit en werkplezier zijn hot items. Maar een veelomvattend vitaliteitsprogramma met dure consultants, apps, tools die veel tijd en geld kosten, dat wil niet ieder bedrijf en kan ook niet ieder bedrijf zich veroorloven.

Kan het ook anders?

Het kan ook anders!
Er is ongelofelijk veel informatie beschikbaar over het voorkomen en omgaan met een burn-out en het verbeteren van leefstijl. Toch lukt het een substantieel aantal mensen niet om dit in goede banen te leiden. We horen heel vaak van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast merken we ook dat veel mensen zich niet bewust zijn van vitaliteitsverstorende factoren in hun werk/leven. Een andere groep wil wel, maar weet niet hoe.  Er is dus behoefte aan bewustwording, richting en persoonlijk advies!

Grip op stress

De eerste stap om aan vitaliteit te werken is bewustwording. Wanneer je geen weet hebt van je eigen vitaliteitsstatus, wat je helpt en wat je beperkt, dan kun je eigenlijk geen stappen voorwaarts maken. De vitaliteit speeddate is een heel mooi instrument om hier een eerste stap in de maken. Het kost weinig tijd, is relatief goedkoop en levert meer op dan je denkt.Door gebruik te maken van een slimme vragenlijst in combinatie met een uitgekiende gesprekstechniek, krijg je in korte tijd veel informatie naar boven. De vitaliteit speeddate geeft de medewerker inzicht in zijn eigen vitaliteit en biedt aanknopingspunten. Afhankelijk van de situatie kan de medewerker hier zelf mee aan de slag of is er verdere ondersteuning nodig. De medewerker die zich normaliter niet zo snel zal melden, krijgt juist met dit traject de nodige aandacht.

Vitaliteit van jouw team of organisatie

De uitkomsten van deze speeddates bieden in algemene zin meer inzicht in de vitaliteit van de totale organisatie. Zo waren we eens bij een organisatie waarbij meerdere werknemers aangaven dat de luchtkwaliteit in de kantoorruimtes bedompt was, waardoor er klachten ontstonden. Maar ook een verstoorde sfeer op de afdeling, te korte pauzes of een niet goed werkend IT-systeem kan leiden tot verminderde vitaliteit. Dit zijn allemaal zaken die ook uit de speeddates naar boven kunnen komen en waar je als bedrijf je voordeel mee kunt doen.

Wil jij dit eens meemaken? Een speeddate in jouw bedrijf?

Ben jij nieuwsgierig en wil je eens kennismaken of een vitaliteit speeddate plannen?
Neem contact op!Marian Witte: 06-28557398 /  www.natuurvitaal.nl/zakelijk / [email protected] 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.

Ontspanning is niet zozeer een luxe is, maar een essentieel onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven, met name bij het herstellen van een burn-out. In mijn praktijk bied ik gerichte ondersteuning bij het ontspanningsproces, omdat ik geloof dat het een sleutelrol speelt in het herwinnen en behouden van je vitaliteit en welzijn. Ik heb in de loop er jaren gemerkt dat we in ons dagelijks leven het contact met ons lichaam vaak verliezen. Door dit contact te herstellen voel je je grenzen beter aan en kun je met respect voor je eigen welzijn productief zijn.
Ontspanning is niet alleen een moment van rust; het is een krachtige tool voor het herstellen van lichamelijke en geestelijke balans. Ik begeleid je met gerichte oefeningen die niet alleen je lichaam helpen ontspannen, maar ook je geest tot rust brengen. Samen nemen we belemmerende gedachten en overtuigingen onder de loep, waardoor ruimte ontstaat voor positieve verandering. Dagelijks ruimte maken voor ontspanning kost niet veel tijd. Het gaat om de kleine ontspannings- en herstelmomenten die ervoor zorgen dat je minder wisslende energie hebt, productiever bent en weerbaarder wordt en blijft tegen stress.
Een unieke benadering die ik aanbied is Holistic Pulsing. Deze zachte, ritmische bewegingsvorm werkt diep ontspannend op zowel lichaam als geest. Holistic Pulsing helpt spanning los te laten, bevordert de doorbloeding en draagt bij aan een diepe innerlijke rust. Het vermindert je fysieke spanning en heeft een positief effect op je emotionele welzijn.
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken, wil je graag het contact met je lichaam herstellen, beter leren signalen op te pakken, binnen je grenzen leren leven en leren hoe je zelf kunt ontspannen.
Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.

·       Coaching in de natuur en in de praktijk
·       Leefstijlgeneeskundige en voeding
·       Ontspanning en holistic pulsing
·       Burnout- en stresscoaching
·       Orthomoleculaire en Natuurgeneeskundige therapie
·       Positieve Gezondheid; lichamelijk, mentaal welbevinden, zingeving

Stress herstel

Last van symptomen van stress? Of wil je graag weten of je op weg bent naar een burn-out?

Energiek en goed humeur

Last van stemmingswisselingen? Of mis je daadkracht en kom je energie te kort?

Fijne voeding, fijne buik

Wil je weten of je gezond eet? Slaat de stress op je spijsvertering? Weet je niet welke voeding bij je past?

Overgang?

Heb je het vermoeden? Of weet je het zeker? zit je in de overgang? en wil je hier zo positief en prettig mogelijk door heen? 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het websiteverkeer te analyseren, om functies voor social media te bieden en om content en advertenties te personaliseren. Ook wordt er informatie over het gebruik van deze website gedeeld met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Meer informatie is te vinden in de privacyverklaring.