Eenvoudig inzicht in vitaliteit van team of bedrijf!

De vitaliteit speeddates; uitgekiend en slim

Het voorkomen van onnodig verzuim, minder burn-out, en het vergroten van vitaliteit en werkplezier zijn hot items. Maar een veelomvattend vitaliteitsprogramma met dure consultants, apps, tools die veel tijd en geld kosten, dat wil niet ieder bedrijf en kan ook niet ieder bedrijf zich veroorloven.

Kan het ook anders?

Het kan ook anders!
Er is ongelofelijk veel informatie beschikbaar over het voorkomen en omgaan met een burn-out en het verbeteren van leefstijl. Toch lukt het een substantieel aantal mensen niet om dit in goede banen te leiden. We horen heel vaak van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast merken we ook dat veel mensen zich niet bewust zijn van vitaliteitsverstorende factoren in hun werk/leven. Een andere groep wil wel, maar weet niet hoe.  Er is dus behoefte aan bewustwording, richting en persoonlijk advies!

Grip op stress

De eerste stap om aan vitaliteit te werken is bewustwording. Wanneer je geen weet hebt van je eigen vitaliteitsstatus, wat je helpt en wat je beperkt, dan kun je eigenlijk geen stappen voorwaarts maken. De vitaliteit speeddate is een heel mooi instrument om hier een eerste stap in de maken. Het kost weinig tijd, is relatief goedkoop en levert meer op dan je denkt.Door gebruik te maken van een slimme vragenlijst in combinatie met een uitgekiende gesprekstechniek, krijg je in korte tijd veel informatie naar boven. De vitaliteit speeddate geeft de medewerker inzicht in zijn eigen vitaliteit en biedt aanknopingspunten. Afhankelijk van de situatie kan de medewerker hier zelf mee aan de slag of is er verdere ondersteuning nodig. De medewerker die zich normaliter niet zo snel zal melden, krijgt juist met dit traject de nodige aandacht.

Vitaliteit van jouw team of organisatie

De uitkomsten van deze speeddates bieden in algemene zin meer inzicht in de vitaliteit van de totale organisatie. Zo waren we eens bij een organisatie waarbij meerdere werknemers aangaven dat de luchtkwaliteit in de kantoorruimtes bedompt was, waardoor er klachten ontstonden. Maar ook een verstoorde sfeer op de afdeling, te korte pauzes of een niet goed werkend IT-systeem kan leiden tot verminderde vitaliteit. Dit zijn allemaal zaken die ook uit de speeddates naar boven kunnen komen en waar je als bedrijf je voordeel mee kunt doen.

Wil jij dit eens meemaken? Een speeddate in jouw bedrijf?

Ben jij nieuwsgierig en wil je eens kennismaken of een vitaliteit speeddate plannen?
Neem contact op!Marian Witte: 06-28557398 /  www.natuurvitaal.nl/zakelijk / [email protected] 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.