Groene leem

Groene leem ook wel groene klei genoemd is een zeer breed toepasbaar EHBO middel en mag eigenlijk niet in je vakantie kit ontbreken. Het gebruik van leem heeft een lange geschiedenis. Bijna elk volk heeft klei of leem behandelingen in een geneeskundige traditie. Er zijn vele soorten leem. Groene, rode, witte en gele leem zijn allemaal soorten die als gezondheidsproduct gebruikt kunnen worden. De kleur heeft te maken met de samenstelling van de mineralen. Groene leem lijkt de krachtigste leem te zijn. Wanneer te gebruiken op reis:

Aften:
Mond spoelen met kleiwater en daar 3 druppels etherische olie van salie aan toevoegen. Uitspugen, daarna de aft aanstippen met wattenstaafje met Tea tree olie, of lavendel. (twee maal daags)

Keelpijn:
Kleipasta maken (klei mengen met water) dit op een theedoek leggen, 5 druppeltjes eucalyptus of thijm olie toevoegen, om de keel wikkelen, 45 minuten laten zitten, met lauwe washand afnemen. (niet gebruiken bij schildklierproblemen) Gorgelen met salie of tea tree olie

Blaren:
Niet doorprikken, 1 druppel lavendelolie op de blaar en afdekken met kleipasta, uur laten zitten.

Diarree:
2 eetlepels groene klei-poeder op een glas bronwater. 45 minuten voor het eten drinken. Herhalen tot diarree weg is. In geval van ernstige buikpijn of andere symptomen uiteraard een dokter waarschuwen.

Hoofdpijn:
Kleiwater maken met 3 druppels etherische olie van lavendel en 3 druppels etherische olie van pepermunt. Zakdoek of gaasje erin dopen en op voorhoofd leggen. In de nek leggen kan ook verlichting geven.

Insecten of kwallenbeten
Steek of beet insmeren met lavendel of tea tree olie. Daarna kleicompres 15 minuten laten inwerken.

Maagzuur, oprispingen
1 eetlepel groene klei oplossen in een glas bronwater en heel langzaam opdrinken. Tussen de maaltijden, niet tijdens.

Misselijkheid
½ glas bronwater met 1 dessertlepel groene klei. Pepermunt olie of rozemarijnolie op een zakdoek doen en inhaleren.

Waarschuwing:

Leem is een prachtig natuurproduct, maar vervangt in geen geval een arts. In twijfelgevallen altijd een geneeskundige raadplegen.

 

Bronnen: bijsluiter Argiletz groene leem en boek Aroma en klei-therapie van Rosemarie Ypma

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.

Ontspanning is niet zozeer een luxe is, maar een essentieel onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven, met name bij het herstellen van een burn-out. In mijn praktijk bied ik gerichte ondersteuning bij het ontspanningsproces, omdat ik geloof dat het een sleutelrol speelt in het herwinnen en behouden van je vitaliteit en welzijn. Ik heb in de loop er jaren gemerkt dat we in ons dagelijks leven het contact met ons lichaam vaak verliezen. Door dit contact te herstellen voel je je grenzen beter aan en kun je met respect voor je eigen welzijn productief zijn.
Ontspanning is niet alleen een moment van rust; het is een krachtige tool voor het herstellen van lichamelijke en geestelijke balans. Ik begeleid je met gerichte oefeningen die niet alleen je lichaam helpen ontspannen, maar ook je geest tot rust brengen. Samen nemen we belemmerende gedachten en overtuigingen onder de loep, waardoor ruimte ontstaat voor positieve verandering. Dagelijks ruimte maken voor ontspanning kost niet veel tijd. Het gaat om de kleine ontspannings- en herstelmomenten die ervoor zorgen dat je minder wisslende energie hebt, productiever bent en weerbaarder wordt en blijft tegen stress.
Een unieke benadering die ik aanbied is Holistic Pulsing. Deze zachte, ritmische bewegingsvorm werkt diep ontspannend op zowel lichaam als geest. Holistic Pulsing helpt spanning los te laten, bevordert de doorbloeding en draagt bij aan een diepe innerlijke rust. Het vermindert je fysieke spanning en heeft een positief effect op je emotionele welzijn.
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken, wil je graag het contact met je lichaam herstellen, beter leren signalen op te pakken, binnen je grenzen leren leven en leren hoe je zelf kunt ontspannen.
Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.

·       Coaching in de natuur en in de praktijk
·       Leefstijlgeneeskundige en voeding
·       Ontspanning en holistic pulsing
·       Burnout- en stresscoaching
·       Orthomoleculaire en Natuurgeneeskundige therapie
·       Positieve Gezondheid; lichamelijk, mentaal welbevinden, zingeving

Stress herstel

Last van symptomen van stress? Of wil je graag weten of je op weg bent naar een burn-out?

Energiek en goed humeur

Last van stemmingswisselingen? Of mis je daadkracht en kom je energie te kort?

Fijne voeding, fijne buik

Wil je weten of je gezond eet? Slaat de stress op je spijsvertering? Weet je niet welke voeding bij je past?

Overgang?

Heb je het vermoeden? Of weet je het zeker? zit je in de overgang? en wil je hier zo positief en prettig mogelijk door heen? 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het websiteverkeer te analyseren, om functies voor social media te bieden en om content en advertenties te personaliseren. Ook wordt er informatie over het gebruik van deze website gedeeld met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Meer informatie is te vinden in de privacyverklaring.