Leefstijlgeneeskunde, dé oplossing?

Enige dagen geleden keken wij naar de uitzending Dokters van morgen, waar het ging over voeding als medicijn. Deelnemers met overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes werden op een speciaal dieet gezet. Na 3 weken werden opnieuw de bloedwaarden, buikomvang en het gewicht gemeten.

De uitkomst was super positief! Deze 3 kandidaten waren er wat betreft hun gezondheid enorm op vooruit gegaan. Cholesterolwaarden waren beter, er waren centimeters van de buikomvang af en het gewicht was ook mooi gezakt. Dat is een fantastisch resultaat binnen 3 weken! Er is steeds meer aandacht voor voedingsgeneeskunde of leefstijlgeneeskunde. Dat is goed nieuws want voeding en leefstijl hebben een grote relatie met onze gezondheid. Gezond eten en leven kan medicijngebruik voorkomen of verminderen. Lees bijvoorbeeld in dit, of dit artikel.

Leefstijlgeneeskunde, een nieuw vakgebied?

Leefstijlgeneeskunde wordt gepresenteerd als iets nieuws, maar feit is dat er al jarenlang mensen zeer succesvol en professioneel werken met voeding en leefstijl als medicijn. Lieneke van Grinsven van Gezonde Zaken en ikzelf (Marian Witte van NatuurVitaal) werken ook al geruime tijd met het vergroten van gezondheid door gericht te kijken naar voeding en leefstijl.

“Wij zien het dagelijks in de praktijk: Mensen worden fitter, voelen zich vrolijker, klachten verminderen of verdwijnen door het aanpassen van voeding en leefstijl. Daarnaast zien we ook dat het hebben van een goede spijsvertering en een goed ontlastingspatroon van enorme waarde is voor je gezondheid en je vitaliteit!“ Ook hier zijn heel veel artikelen over verschenen.

Wetenschap is top, maar het draait om de praktijk.

Dat al deze onderzoeken gedaan worden juichen wij toe, deze aandacht is fantastisch en zorgt voor de bewustwording van de relatie tussen voeding, leefstijl en gezondheid. Wij gaan regelmatig naar nascholingen om de nieuwste inzichten te verwerven, omdat we passie hebben voor ons vak en je nooit uitgeleerd bent. Maar we vergeten niet dat het om de dagelijkse praktijk gaat. En daar gaat het niet alleen om het weten hoe je het moet doen, maar ook hoe je het vervolgens kunt volhouden. Wij motiveren mensen en nemen ze mee naar een gezondere manier van leven die bij hen past. Dit zorgt ervoor dat de opgedane kennis, vaardigheden en veranderingen daadwerkelijk beklijven en het niet een kort oplapmiddel is. Vragen die wij proberen te beantwoorden zijn: Wat is de reden dat je tot deze levensstijl bent gekomen, welke overtuigingen heb je, hoe zit je in je vel? Wat kun je wel en niet opbrengen? En waar ligt de oorzaak van je klachten? Om vervolgens de adviezen af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Met deze, soms ingewikkelde, puzzel houden wij ons met veel plezier dagelijks bezig.

Gezonde leefstijl is maatwerk, gun jezelf de tijd en juiste ondersteuning

Leefstijlgeneeskunde is mooi, maar is helaas niet dé oplossing voor alles. Wij blijven kijken naar de mens als geheel en wanneer het nodig is sturen wij je door naar een arts. Ook al kunnen sommige mensen als gevolg van een andere leefstijl en voeding medicatie voorkomen of samen met hun arts afbouwen, het is niet voor iedereen mogelijk om zonder medicatie door het leven te gaan. Dat is ook niet waar het om draait. Voor ons draait het om goed voor jezelf zorgen, je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen, het ontdekken van de kracht van jouw natuur. Daar nemen we de tijd voor. Een eerste consult duurt al gauw een uur en vervolgconsulten nemen we 45 minuten de tijd voor je. Je wordt bewust van jouw lichaam en hoe jij reageert op voeding en leefstijl. Je ontdekt waarom je wellicht ongezonde patronen hebt aangeleerd en welke gewoontes beter bij je passen. En dat voel je! Je ervaart weer meer energie en levenslust. En wat het belangrijkste is, dat alles kan op een leuke manier terwijl je blijft genieten van lekker eten en het leven. We zoeken altijd naar een passende en haalbare oplossing. Voeding en leefstijl is persoonlijk!

Wil jij aan je gezondheid werken? Je bent welkom!

Woon je in omgeving Utrecht, Maarssen?
Neem dan contact op met Marian: [email protected] -06-28557398
www.natuurvitaa.nl

Woon je in omgeving Den Bosch?
Neem dan contact op met Lieneke: [email protected] –0648616327
www.gezondezaken.nl

Kijk hier de uitzending Dokters van Morgen

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.