Leefstijlgeneeskunde, dé oplossing?

Enige dagen geleden keken wij naar de uitzending Dokters van morgen, waar het ging over voeding als medicijn. Deelnemers met overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes werden op een speciaal dieet gezet. Na 3 weken werden opnieuw de bloedwaarden, buikomvang en het gewicht gemeten.

De uitkomst was super positief! Deze 3 kandidaten waren er wat betreft hun gezondheid enorm op vooruit gegaan. Cholesterolwaarden waren beter, er waren centimeters van de buikomvang af en het gewicht was ook mooi gezakt. Dat is een fantastisch resultaat binnen 3 weken! Er is steeds meer aandacht voor voedingsgeneeskunde of leefstijlgeneeskunde. Dat is goed nieuws want voeding en leefstijl hebben een grote relatie met onze gezondheid. Gezond eten en leven kan medicijngebruik voorkomen of verminderen. Lees bijvoorbeeld in dit, of dit artikel.

Leefstijlgeneeskunde, een nieuw vakgebied?

Leefstijlgeneeskunde wordt gepresenteerd als iets nieuws, maar feit is dat er al jarenlang mensen zeer succesvol en professioneel werken met voeding en leefstijl als medicijn. Lieneke van Grinsven van Gezonde Zaken en ikzelf (Marian Witte van NatuurVitaal) werken ook al geruime tijd met het vergroten van gezondheid door gericht te kijken naar voeding en leefstijl.

“Wij zien het dagelijks in de praktijk: Mensen worden fitter, voelen zich vrolijker, klachten verminderen of verdwijnen door het aanpassen van voeding en leefstijl. Daarnaast zien we ook dat het hebben van een goede spijsvertering en een goed ontlastingspatroon van enorme waarde is voor je gezondheid en je vitaliteit!“ Ook hier zijn heel veel artikelen over verschenen.

Wetenschap is top, maar het draait om de praktijk.

Dat al deze onderzoeken gedaan worden juichen wij toe, deze aandacht is fantastisch en zorgt voor de bewustwording van de relatie tussen voeding, leefstijl en gezondheid. Wij gaan regelmatig naar nascholingen om de nieuwste inzichten te verwerven, omdat we passie hebben voor ons vak en je nooit uitgeleerd bent. Maar we vergeten niet dat het om de dagelijkse praktijk gaat. En daar gaat het niet alleen om het weten hoe je het moet doen, maar ook hoe je het vervolgens kunt volhouden. Wij motiveren mensen en nemen ze mee naar een gezondere manier van leven die bij hen past. Dit zorgt ervoor dat de opgedane kennis, vaardigheden en veranderingen daadwerkelijk beklijven en het niet een kort oplapmiddel is. Vragen die wij proberen te beantwoorden zijn: Wat is de reden dat je tot deze levensstijl bent gekomen, welke overtuigingen heb je, hoe zit je in je vel? Wat kun je wel en niet opbrengen? En waar ligt de oorzaak van je klachten? Om vervolgens de adviezen af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Met deze, soms ingewikkelde, puzzel houden wij ons met veel plezier dagelijks bezig.

Gezonde leefstijl is maatwerk, gun jezelf de tijd en juiste ondersteuning

Leefstijlgeneeskunde is mooi, maar is helaas niet dé oplossing voor alles. Wij blijven kijken naar de mens als geheel en wanneer het nodig is sturen wij je door naar een arts. Ook al kunnen sommige mensen als gevolg van een andere leefstijl en voeding medicatie voorkomen of samen met hun arts afbouwen, het is niet voor iedereen mogelijk om zonder medicatie door het leven te gaan. Dat is ook niet waar het om draait. Voor ons draait het om goed voor jezelf zorgen, je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen, het ontdekken van de kracht van jouw natuur. Daar nemen we de tijd voor. Een eerste consult duurt al gauw een uur en vervolgconsulten nemen we 45 minuten de tijd voor je. Je wordt bewust van jouw lichaam en hoe jij reageert op voeding en leefstijl. Je ontdekt waarom je wellicht ongezonde patronen hebt aangeleerd en welke gewoontes beter bij je passen. En dat voel je! Je ervaart weer meer energie en levenslust. En wat het belangrijkste is, dat alles kan op een leuke manier terwijl je blijft genieten van lekker eten en het leven. We zoeken altijd naar een passende en haalbare oplossing. Voeding en leefstijl is persoonlijk!

Wil jij aan je gezondheid werken? Je bent welkom!

Woon je in omgeving Utrecht, Maarssen?
Neem dan contact op met Marian: [email protected] -06-28557398
www.natuurvitaa.nl

Woon je in omgeving Den Bosch?
Neem dan contact op met Lieneke: [email protected] –0648616327
www.gezondezaken.nl

Kijk hier de uitzending Dokters van Morgen

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.

Ontspanning is niet zozeer een luxe is, maar een essentieel onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven, met name bij het herstellen van een burn-out. In mijn praktijk bied ik gerichte ondersteuning bij het ontspanningsproces, omdat ik geloof dat het een sleutelrol speelt in het herwinnen en behouden van je vitaliteit en welzijn. Ik heb in de loop er jaren gemerkt dat we in ons dagelijks leven het contact met ons lichaam vaak verliezen. Door dit contact te herstellen voel je je grenzen beter aan en kun je met respect voor je eigen welzijn productief zijn.
Ontspanning is niet alleen een moment van rust; het is een krachtige tool voor het herstellen van lichamelijke en geestelijke balans. Ik begeleid je met gerichte oefeningen die niet alleen je lichaam helpen ontspannen, maar ook je geest tot rust brengen. Samen nemen we belemmerende gedachten en overtuigingen onder de loep, waardoor ruimte ontstaat voor positieve verandering. Dagelijks ruimte maken voor ontspanning kost niet veel tijd. Het gaat om de kleine ontspannings- en herstelmomenten die ervoor zorgen dat je minder wisslende energie hebt, productiever bent en weerbaarder wordt en blijft tegen stress.
Een unieke benadering die ik aanbied is Holistic Pulsing. Deze zachte, ritmische bewegingsvorm werkt diep ontspannend op zowel lichaam als geest. Holistic Pulsing helpt spanning los te laten, bevordert de doorbloeding en draagt bij aan een diepe innerlijke rust. Het vermindert je fysieke spanning en heeft een positief effect op je emotionele welzijn.
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken, wil je graag het contact met je lichaam herstellen, beter leren signalen op te pakken, binnen je grenzen leren leven en leren hoe je zelf kunt ontspannen.
Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.

·       Coaching in de natuur en in de praktijk
·       Leefstijlgeneeskundige en voeding
·       Ontspanning en holistic pulsing
·       Burnout- en stresscoaching
·       Orthomoleculaire en Natuurgeneeskundige therapie
·       Positieve Gezondheid; lichamelijk, mentaal welbevinden, zingeving

Stress herstel

Last van symptomen van stress? Of wil je graag weten of je op weg bent naar een burn-out?

Energiek en goed humeur

Last van stemmingswisselingen? Of mis je daadkracht en kom je energie te kort?

Fijne voeding, fijne buik

Wil je weten of je gezond eet? Slaat de stress op je spijsvertering? Weet je niet welke voeding bij je past?

Overgang?

Heb je het vermoeden? Of weet je het zeker? zit je in de overgang? en wil je hier zo positief en prettig mogelijk door heen? 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het websiteverkeer te analyseren, om functies voor social media te bieden en om content en advertenties te personaliseren. Ook wordt er informatie over het gebruik van deze website gedeeld met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Meer informatie is te vinden in de privacyverklaring.