Natuurlijke EHBO middelen

De vakantieperiode is bijna begonnen en veel mensen kijken al reikhalzend uit naar hun vertrek. De EHBO doos mag natuurlijk niet vergeten worden, want hoe fijn is het als je de juiste dingen voor handen hebt als je je even niet zo lekker voelt? Uiteraard zijn er ook natuurlijke EHBO middelen die je kunt meenemen. Hieronder een paar op een rij:

Aloe Vera Gel

Bij zonnebrand of ander klein huidletsel is een tube Aloë Vera gel echt heerlijk om mee te hebben. Het is een echt huid EHBO middel.

Groene leem

Groene leem helpt heel goed bij brandend maagzuur en diarree, maar ook in combinatie met etherische oliën kan het voor andere klachten verlichting bieden.  Zie het artikel over groene leem.Groene leem is in de natuurvoedingswinkels te koop.

Rescue Remedy spray van Bach

Bij schrik, onrust of gevoelens van stress kan de rescue spray van Bach uitkomst bieden. Zeer eenvoudig in gebruik, kan gewoon in de mond gesprayd worden. Ook zeer geschikt voor kinderen. (die schrikken nog wel eens)

Vit B complex

Sommige mensen worden extreem gestoken door muggen. Er zijn veel mensen die zeggen baat te hebben bij een vit B complex. Dit verandert de geur van de huid en zou daarom werkzaam zijn. Als je dan toch nog gestoken bent kun je de aloe vera gel gebruiken ter verlichting van de jeuk. http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/hebben-muggen-een-hekel-aan-b-vitamines-195/#.VZJabhvtlBc

Gember

Gember werkt goed tegen misselijkheid. Je kunt gembercapsules kopen en een half uur voor de reis innemen. Maar ook ruiken aan een stuk gember of gemberthee drinken kan verlichting geven.

Een andere veel voorkomende klacht op reis is obstipatie. Hieronder lees je wat je hieraan kunt doen.

Constipatie/obstipatie

Ik heb al van diverse cliënten gehoord dat zij op vakantie last hebben van constipatie. Dat kan heel vervelend zijn. Hieronder een aantal tips die kunnen helpen.

  • Drinken, sowieso is het voor een soepele ontlasting goed om veel te drinken. Tijdens het reizen kunnen mensen dat lastig vinden, omdat ze dan vaker naar het toilet moeten. Toch zou ik het wel doen. Maar als je al eenmaal niet meer kunt, drink dan direct na opstaan op je nuchtere maag een glas lauwwarm water eventueel met wat citroen er in.
  • Gedroogde pruimen , een echt oma middeltje, maar gedroogde pruimen bevatten veel vezels en dit kan je stoelgang enorm helpen. In Italië en Frankrijk verkopen ze in de Drogist vaak vijgencapsules tegen obstipatie. Deze werken ook heel goed.
  • Lijnzaad; lijnzaad werkt ook erg goed bij verstopping. Je kunt het over je ontbijt strooien, maar als je echt verstopt zit kun je ook het volgende doen. Let op het is niet zo lekker, maar werkt wel. Doe lijnzaad in een glas water, laat het een dag staan, eventueel koel. Drink het in de avond op. Lijnzaad heeft een dubbele werking, het bevat veel vezels, maar wanneer het in een vochtige omgeving komt komen er ook slijmstoffen vrij die als een soort glijmiddel werken.
  • Buikmassage: ga op je rug liggen en masseer je buik met een klein beetje olie van rechtsonder naar boven en dan naar links en dan naar linksonder. Hiermee stimuleer je de darmwerking.

 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.