Steeds opnieuw beginnen, de sleutel tot succes?

Het is weer januari dus we wensen elkaar allemaal een gelukkig, gezond nieuw jaar. Gezond zijn, fit zijn dat willen we allemaal wel, maar helaas neemt het aantal mensen met overgewicht, chronische klachten en stress steeds meer toe. We beginnen vaak enthousiast aan een gezonde leefstijl, maar het verslapt ook op termijn weer. En dat lijkt me heel menselijk. Dus geen zorgen ja, je bent normaal. De kunst is om dat niet stom van je zelf te vinden. Elke keer dat je gezonder gaat leven neem je wel  een of meerdere gezonde gewoonten over, die je integreert in je dagelijkse patroon. En zo word je steeds een beetje gezonder.

Accepteer

Wanneer je accepteert dat je eens in de zoveel tijd weer even opnieuw moet beginnen is er niks aan de hand. Gewoon weer even de puntjes op de i. En dat opnieuw beginnen hoeft niet op 1 januari maar kan elke maand, om de 2 weken, wanneer jij het maar fijn vindt.

Het komt nooit uit

Ga niet wachten tot het ideaal uitkomt, want dan heb je kans dat je je goede, nieuwe start voor je uitschuift tot 31 december. Wanneer je iets doet waarbij je geen hele grote aanpassingen in je werk/dagschema hoeft te doen, kun je eigenlijk elke dag van start gaan.

Verlaag die drempel

Hou het praktisch, dat maakt de kans van slagen veel groter. Je kunt een hele gave sportschool uitzoeken, maar als deze een half uur fietsen of rijden is, dan is dat niet heel praktisch en is de drempel om er heen te gaan groot. Ook voornemens om 4 keer in de week te gaan sporten sneuvelen vaak snel. Hou het realistisch. Als aanvulling op de sportschool kun je ook prima thuis effectieve oefeningen doen en gericht bewegen.

Wanneer je vroeg de deur uit gaat om te werken en pas begin van de avond weer terug komt, is het niet handig wanneer je uren bezig moet zijn met je eten. Praktisch dat is wel zo fijn. Wanneer je geen keukenprins bent en je tegen elke kookbeurt opziet, is het geen slim plan een gezond receptenboek aan te schaffen met culinaire ingewikkelde recepten. Hou het dan simpel, maar wees wel gemotiveerd. Wanneer je alles houdt zoals het is, blijft het zoals het is. Wil je effect zien, zul je iets moeten ondernemen.

Goede voorbereiding

Als je gezond wilt eten en leven dan is het handig wat vooruit te denken, zodat je niet ineens met brullende honger denkt, nou dan maar M&M’s uit de automaat want ik heb niks bij me. Ook bewegen kan prima naast een baan, maar een beetje planning kan geen kwaad.  Doe boodschappen waar je gezonde, gemakkelijke maaltijden mee kunt maken en zorg dat je ook op je werk gezond kunt eten, anders is het zonde van je inspanningen. Kijk dus eens goed in de bedrijfskantine, neem anders je eigen lunch mee of combineer dingen.

Gezond en slank word je niet in 1 dag

Hoe leuk het ook zou zijn, gezond en slank word je niet in 1 dag. Wanneer je echt veranderingen wilt zien, zul je geduld moeten hebben. Start met een gezonde leefstijl, maak een mooi begin en ga dan door op een manier die voor jou goed vol te houden is.

Zoek inspiratie

Om jou te helpen en inspiratie te geven hebben Lieneke en ik een fijn 5-daags programma voor je gemaakt. Waarom 5 dagen? Omdat het een mooi eerste begin is, de drempel is laag. Het is een programma inclusief recepten, leefstijladvies en workouts. Het programma is gericht op meer energie, een gezond gewicht en een positieve mindset. Je zult in deze 5 dagen echt effect merken! Het mooie is dat je dit programma daarna gewoon kunt blijven gebruiken. Het is geschikt om langer te doen dan 5 dagen, maar is een hele fijne opstap naar een gezondere leefstijl. Kom op het komt toch nooit uit, dus begin gewoon nu!

 

 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.