Een heerlijk herfst-winter recept. Verwarmend en vol goede prebiotische vezels, dus goed voor je darmen.
Benodigdheden:
- Grote pan
- Grote ui
- Pompoen
- Grote zoete aardappel
- Curcuma
- Zwarte peper
- Stukje gerookte biologische kip
- Verse basilicum
- Bouillonpoeder/blokje(s)
- 3/4 blikje kokosmelk
- Olijfolie
- Water
Bereiding:
- Fruit een grote ui en fruit deze in wat olijfolie een ruime soeppan
- Snijd de pompoen in grote stukken. Verwijder de pitten
- Snijd een grote zoete aardappel aan stukken
- Bak de pompoen en de zoete aardappel mee met de ui.
- Blus af met water en een 3/4 blikje kokosmelk
- Voeg bouillonpoeder of blokje naar smaak toe.
- Neem een grote hand basilicumblaadjes en knip in stukken en voeg dit toe aan de soep
- Strooi een ruime hoeveelheid curcuma en verse zwarte peper door de soep.
- Maak de soep tot een glad geheel met de staafmixer. Je kunt ook wat kleine stukjes heel laten.
- Voeg eventueel wat water toe om de soep minder dik te maken
- schep de soep in een soepkom
- Snijd een stuk gerookte kip in kleine blokjes en strooi deze in de soepkom boven op de soep.
- Garneren met een blaadje basilicum.