Skip to content
Een heerlijk herfst-winter recept. Verwarmend en vol goede prebiotische vezels, dus goed voor je darmen. Benodigdheden: Grote pan Grote ui Pompoen Grote zoete aardappel Curcuma Zwarte peper Stukje gerookte biologische kip Verse basilicum Bouillonpoeder/blokje(s) 3/4 blikje kokosmelk Olijfolie Water Bereiding: Fruit een grote ui en fruit deze in wat olijfolie een ruime soeppan Snijd de…

Pompoen zoete aardappelsoep

Een heerlijk herfst-winter recept. Verwarmend en vol goede prebiotische vezels, dus goed voor je darmen.

Benodigdheden:

  • Grote pan
  • Grote ui
  • Pompoen
  • Grote zoete aardappel
  • Curcuma
  • Zwarte peper
  • Stukje gerookte biologische kip
  • Verse basilicum
  • Bouillonpoeder/blokje(s)
  • 3/4 blikje kokosmelk
  • Olijfolie
  • Water

Bereiding:

  • Fruit een grote ui en fruit deze in wat olijfolie een ruime soeppan
  • Snijd de pompoen in grote stukken. Verwijder de pitten
  • Snijd een grote zoete aardappel aan stukken
  • Bak de pompoen en de zoete aardappel mee met de ui.
  • Blus af met water en een 3/4 blikje kokosmelk
  • Voeg bouillonpoeder of blokje naar smaak toe.
  • Neem een grote hand basilicumblaadjes en knip in stukken en voeg dit toe aan de soep
  • Strooi een ruime hoeveelheid curcuma en verse zwarte peper door de soep.
  • Maak de soep tot een glad geheel met de staafmixer. Je kunt ook wat kleine stukjes heel laten.
  • Voeg eventueel wat water toe om de soep minder dik te maken
  • schep de soep in een soepkom
  • Snijd een stuk gerookte kip in kleine blokjes en strooi deze in de soepkom boven op de soep.
  • Garneren met een blaadje basilicum.