Onderstaand een recept van een lekkere en verwarmende soep van pastinaak met peer en kerrie: Ingrediënten 1 ui 400gr pastinaak 250gr peer 2tl kerrie 2 tabletten groentenbouillon (biologisch) handvol pijnboompitten 1el olijfolie extra vergine olijfolie of kokosolie om in te bakken zeezout versgemalen zwarte peper Wat je gaat doen: Snijd de ui in grove stukken.…

Verwarmend recept!

Onderstaand een recept van een lekkere en verwarmende soep van pastinaak met peer en kerrie:

Ingrediënten

1 ui
400gr pastinaak
250gr peer
2tl kerrie
2 tabletten groentenbouillon (biologisch)
handvol pijnboompitten
1el olijfolie extra vergine
olijfolie of kokosolie om in te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Maak de peer en pastinaak schoon en snijd deze in grove blokjes.
  • Verhit wat olijfolie of kokosolie in een soeppan en fruit hier de ui zachtjes in.
  • Voeg halverwege de kerrie toe en fruit even mee.
  • Als de ui zacht is geworden en iets begint te verkleuren, voeg je de pastinaak en peer toe.
  • Bak dit 1-2 minuten mee en blus daarna af met 1 liter water.
  • Voeg hier 2 bouillonblokjes aan toe.
    Breng de soep aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken.
  • Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie of vet.
  • Hak ze daarna grof en bewaar in een bakje.
  • Als de pastinaak goed zacht is, pureer je de soep met een staafmixer.
  • Check of de soep niet te dik is en voeg eventueel nog wat water toe om te verdunnen.
  • Breng op smaak met peper en zout, alleen indien nodig.
  • Serveer de soep met wat gehakte pijnboompitten erover.
  • Sprenkel er een klein beetje olijfolie extra vierge over en een beetje versgemalen zwarte peper en serveer direct.

 

Eet smakelijk!