Verwarmend recept!

Onderstaand een recept van een lekkere en verwarmende soep van pastinaak met peer en kerrie:

Ingrediënten

1 ui
400gr pastinaak
250gr peer
2tl kerrie
2 tabletten groentenbouillon (biologisch)
handvol pijnboompitten
1el olijfolie extra vergine
olijfolie of kokosolie om in te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Maak de peer en pastinaak schoon en snijd deze in grove blokjes.
  • Verhit wat olijfolie of kokosolie in een soeppan en fruit hier de ui zachtjes in.
  • Voeg halverwege de kerrie toe en fruit even mee.
  • Als de ui zacht is geworden en iets begint te verkleuren, voeg je de pastinaak en peer toe.
  • Bak dit 1-2 minuten mee en blus daarna af met 1 liter water.
  • Voeg hier 2 bouillonblokjes aan toe.
    Breng de soep aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken.
  • Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie of vet.
  • Hak ze daarna grof en bewaar in een bakje.
  • Als de pastinaak goed zacht is, pureer je de soep met een staafmixer.
  • Check of de soep niet te dik is en voeg eventueel nog wat water toe om te verdunnen.
  • Breng op smaak met peper en zout, alleen indien nodig.
  • Serveer de soep met wat gehakte pijnboompitten erover.
  • Sprenkel er een klein beetje olijfolie extra vierge over en een beetje versgemalen zwarte peper en serveer direct.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.