Wat een pompoen voor je kan doen

Ik poste al eerder een recept van pompoen en zoete aardappelsoep. Vandaag alleen de pompoen in de soep. Waarom ben ik nou zo enthousiast over de pompoen? De pompoen is een veelzijdige groente die veel te bieden heeft voor je gezondheid en niet duur is. Het is voor veel mensen lastig om voldoende vezels binnen te krijgen op een dag. Pompoensoep kan je daarbij helpen. De pompoen bevat prebiotische vezels en dat is belangrijk als voeding voor je darmflora.

Maar pompoenen bevatten ook caroteen, en dat is een belangrijke stof die in ons lichaam omgezet wordt in vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor onze ogen, bijvoorbeeld voor het zien in het donker, maar ook voor onze weerstand en de kwaliteit van onze slijmvliezen. En slijmvliezen hebben we veel. Ze zitten onder andere in je neus, mond, keel, maar ook in je darmen.

De pompoen bevat ook mineralen zoals kalium, natrium, fosfor en magnesium. Mineralen zijn van belang voor het in stand houden van een goede zuur-base verhouding in het lichaam, het onderhouden van cellen en weefsel, maar ook voor het maken van vitaminen, enzymen.

Waar een kop soep al niet aan kan bijdragen!

 

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.