Zink, heb jij er voldoende van?

Zink is een mineraal waar je niet vaak wat over hoort. Maar dat een zeer belangrijk rol speelt in je lichaam, onder andere in je immuunsysteem. De reden dat ik hier over schrijf is dat ik merk in mijn praktijk dat er toch mensen zijn die hier niet voldoende van binnenkrijgen en daardoor niet voldoende profiteren van de brede werking die zink speelt in je lichaam.

Wat doet zink? Zink is essentieel voor de activiteit van meer dan 300 enzymen. Alle cellen in ons lichaam hebben zink nodig bijvoorbeeld voor de energieproductie en celdeling. Zink is ook van belang voor groei en ontwikkeling. Denk aan je hersenfuncties, gedrag, stemming. Maar het speelt ook een belangrijke rol in je immuunsysteem, het goed kunnen ruiken en proeven en het herstel van wondjes en het gezond houden van je slijmvliezen. Slijmvliezen van bijvoorbeeld je neus, keel, longen.

Met name het immuunsysteem en afweer tegen ziekten zoals griep en verkoudheid, of Covid is nu erg onder de aandacht. Zink speelt hier dus ook een rol in.

Best handig dus om je zinkstatus op peil te houden. Welke voedingsmiddelen bevatten zink?
Vis en zeevoedsel, zoals schaal en schelpdieren zijn een belangrijke bron van zink, maar ook vlees en gevogelte bevatten zink. Plantaardige bronnen van zink zijn; granen, bonen, noten en zaden en pitten, zoals pompoenpitten.

Wil jij weten of je voldoende zink hebt? Via bloedmeting kan ik dit voor je nagaan. Heb je andere vragen over gezonde voeding, vitaliteit of het functioneren van je immuunsysteem, neem dan gerust contact op.

Bron: Orthokennis, voedingscentrum,

beeld: https://unsplash.com/photos/godkmdG6M6o?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditShareLink

Ontvang een gratis vitaliteitsplan

Met deze informatie en tips maak je een vliegende start naar een betere gezondheid en ontwerp je je eigen vitaliteitsplan.

Ontspanning is niet zozeer een luxe is, maar een essentieel onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven, met name bij het herstellen van een burn-out. In mijn praktijk bied ik gerichte ondersteuning bij het ontspanningsproces, omdat ik geloof dat het een sleutelrol speelt in het herwinnen en behouden van je vitaliteit en welzijn. Ik heb in de loop er jaren gemerkt dat we in ons dagelijks leven het contact met ons lichaam vaak verliezen. Door dit contact te herstellen voel je je grenzen beter aan en kun je met respect voor je eigen welzijn productief zijn.
Ontspanning is niet alleen een moment van rust; het is een krachtige tool voor het herstellen van lichamelijke en geestelijke balans. Ik begeleid je met gerichte oefeningen die niet alleen je lichaam helpen ontspannen, maar ook je geest tot rust brengen. Samen nemen we belemmerende gedachten en overtuigingen onder de loep, waardoor ruimte ontstaat voor positieve verandering. Dagelijks ruimte maken voor ontspanning kost niet veel tijd. Het gaat om de kleine ontspannings- en herstelmomenten die ervoor zorgen dat je minder wisslende energie hebt, productiever bent en weerbaarder wordt en blijft tegen stress.
Een unieke benadering die ik aanbied is Holistic Pulsing. Deze zachte, ritmische bewegingsvorm werkt diep ontspannend op zowel lichaam als geest. Holistic Pulsing helpt spanning los te laten, bevordert de doorbloeding en draagt bij aan een diepe innerlijke rust. Het vermindert je fysieke spanning en heeft een positief effect op je emotionele welzijn.
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken, wil je graag het contact met je lichaam herstellen, beter leren signalen op te pakken, binnen je grenzen leren leven en leren hoe je zelf kunt ontspannen.
Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.

·       Coaching in de natuur en in de praktijk
·       Leefstijlgeneeskundige en voeding
·       Ontspanning en holistic pulsing
·       Burnout- en stresscoaching
·       Orthomoleculaire en Natuurgeneeskundige therapie
·       Positieve Gezondheid; lichamelijk, mentaal welbevinden, zingeving

Stress herstel

Last van symptomen van stress? Of wil je graag weten of je op weg bent naar een burn-out?

Energiek en goed humeur

Last van stemmingswisselingen? Of mis je daadkracht en kom je energie te kort?

Fijne voeding, fijne buik

Wil je weten of je gezond eet? Slaat de stress op je spijsvertering? Weet je niet welke voeding bij je past?

Overgang?

Heb je het vermoeden? Of weet je het zeker? zit je in de overgang? en wil je hier zo positief en prettig mogelijk door heen? 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het websiteverkeer te analyseren, om functies voor social media te bieden en om content en advertenties te personaliseren. Ook wordt er informatie over het gebruik van deze website gedeeld met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Meer informatie is te vinden in de privacyverklaring.